در صورتی که والدین طفل از هم طلاق گرفته باشند ، مسئله حضانت فرزندان بعد از طلاق مطرح می شود که به موجب آن ، در نهایت کودک تحت حضانت یکی از والدینقرار می گیرد . اما این امر نباید سبب شود که دیگری از حق ملاقات با فرزندخود محروم شود . ملاقات با فرزندحق فطری والدین است ؛ به همین دلیل است که نمی توان آنها را از این حق محروم کرد . یکی از مواردی که در این خصوص حائز اهمیت است تعیین زمان و مکانمناسب برای ملاقات است که مصلحت طفل نیز حفظ شود . بر همین اساس در این مقاله قصد داریم ملاقات با فرزند بعد از طلاقرا مطرح نموده و به بیان جزئیات زمان و مکان ملاقات با فرزند بعد از طلاقبپردازیم .
ملاقات با فرزند بعد از طلاق
بر اساس ماده 1174 قانون مدنی : در صورتی که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر ، ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند ، هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نمی باشد ، حق ملاقات با فرزندخود را دارد .
پس در صورتی که والدین از هم جدا شده باشند یا به هر علت دیگری جدا از یکدیگر زندگی کنند :
اولا ؛ هر کدام از آنها این حق ملاقات با فرزندخود را خواهند داشت . به همین دلیل ، بر اساس قانون هیچ کدام از والدین نمی توانند سبب جلوگیری از ملاقات با فرزند توسط دیگری بشوند .
ثانیا ؛ امکان سلب نمودن حق ملاقات فرزندان بعد از طلاقنیز وجود ندارد ، حتی در صورتی که یکی از والدین دارای فساد و انحطاط اخلاقی نیز باشد ، نمی توان حق ملاقات با فرزند را از او به طور کلی سلب نمود و تنها ممکن است که به نظر دادگاه مواعد و زمان ملاقات با فرزند کاهش یابد .

زمان و مکان ملاقات با فرزندبعد از طلاق
در ادامه ماده 1174 در رابطه با زمان و مکان ملاقات با کودک بعد از طلاقنیز چنین پیش بینی شده است :
« تعیین زمان و مکان ملاقاتو سایر جزییات مربوط به آن ، در صورت اختلاف بین ابوین با محکمه است » . پس در صورتی که در خصوص زمان و مکان ملاقاتمیان والدین توافقی حاصل شود ، بر اساس آن عمل می شود و در صورتی که اختلافی باشد ، دادگاه زمان و مکان ملاقاترا بر اساس شرایط و مصالح کودک تعیین می کند که ممکن است یک الی دو بار در آخر هفته و در ساعات بخصوصی باشد .
از آن رو که تعیین زمان و مکان ملاقات با فرزندبعد از طلاقمعمولا موجب اختلافات بسیاری در والدین می شود ، موارد ذیل حائز اهمیت اند :
زمان ملاقاترا می توان افزایشیا کاهشداد . پس خواهان می تواند دادخواست افزایش و یا کاهش زمان ملاقاترا به دادگاه ارائه کند که دادگاه بر اساس شرایط و مصالح کودکحکم به افزایش یا کاهش مدت زمان ملاقاتخواهد داد .
همچنین ، در صورت عدم توافق در خصوص مکان ملاقات با فرزندپس از طلاق، ممکن است این ملاقات در محل کلانتریانجام شود که البته مکان مناسبی نیست . به همین دلیل قوه قضاییه موظف شده است که محل های مناسبی را به این امر اختصاص بدهد .

منبع : ملاقات با فرزند بعد از طلاق و زمان و مکان آن
انواع وصیت نامه , تا چه میزان از اموال را می توان وصیت کرد ؟ , چک برگشتی چیست و نحوه وصول آن چگونه است ؟ , ثبت ازدواج دائم و مجازات عدم ثبت آن , نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی و مهلت آن , گواهی عدم پرداخت و مهلت دریافت آن , دعوای حقوقی و کیفری و تفاوت آنها , ادله اثبات دعوی در امور حقوقی و کیفری , شهادت دروغ و مجازات آن , شرایط شاهد و جرح و تعدیل شهود , انواع مهریه اعم از مهرالمثل ، مهرالمتعه و مهرالمسمی , نفقه زن چیست و ویژگی آن , گواهی عدم امکان سازش چیست , طلاق از طرف مرد و مراحل آن , تعریف مال و انواع آن , تنصیف اموال و دارایی مرد پس از طلاق و شرایط اعمال آن , حقوق مالی چیست و انواع آن