heyvagroup

تقلید رفتاری است که نوزاد از طریق آن رفتار فرد دیگری را مشاهده می کند ، تکرا می کند و یاد می گیرد ؛ تقلید امکان انتقال اطلاعات در چند نسل را به وجود می آورد .تو...

بازدید :405
دوشنبه 4 تير 1397زمان :13:00
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

تقلیدرفتاری است که نوزاد از طریق آن رفتار فرد دیگری را مشاهده می کند ، تکرا می کند و یاد می گیرد ؛ تقلیدامکان انتقال اطلاعات در چند نسل را به وجود می آورد .
توانایی تقلید کردناز بدو تولد در نوزاد وجود دارد و از دوره نوزادی شروع شده و به تدریج کامل می شود ، در ادامه این مقاله مراحل و دوره های تقلید در کودکان و نوزادان را بررسی می کنیم .


در بازی های تخیلی کودک تقلید نقش مهمی دارد


دوره های تقلید در نوزادان و کودکان

برای آنکه موضوع تقلیدرا از ابتدا بررسی کنیم به مراحل و دوره های تشکل دهنده آن می پردازیم .
دوره اول : از تولد تا 2 سالگی
این دوره سن شروع تقلید در نوزاداناست که همزمان با دوره حسی – حرکتی پیاژه است و شامل 6 مرحله است که در ادامه مقاله به آن پرداخته شده است .
دوره دوم : از 2 تا 7 سالگی
در این مرحله سازمان روانی کودک در حال تغییر و گسترش است و تقلیدها جنبه ذهنی به خود می گیرند ، در مرحله قبل کودک از حرکاتی که می دید تقلیدمی کرد و گاهی از الگوهایی که قبلاً دیده بود تقلیدمی کرد ، اما در دوره دوم از حرکاتی تقلید می کند که هم اکنون پیش روی او وجود ندارند . در بسیاری از بازی ها و فعالیت های کودک به خصوص آنهایی که جنبه تخیلی دارند ، از تقلیداستفاده می شود .
دوره سوم : از 7 سالگی به بعد
فرآیندهای عقلی در این دوره تحول بیشتری پیدا می کنند و تقلیدوارد جنبه تعقل و هوش می شود ، به این ترتیب کودک از این به بعد در کارهایش با تعقل و هوش از تقلید استفاده می کند.


heyvagroup

مراحل 6 گانه تقلید در نوزادان

این 6 مرحله در دوره اول شکل گیری تقلیدیعنی تولد تا دو سالگی اتفاق می افتد :
مرحله اول : تقلید به شکل بازتاب است، محرک هایی که در محیط کودک قرار دارند اعمال نوزاد را ثابت می کنند . مثلاً اگر کودک گریه کند و چند نوزاد هم در کنار او شروع به گریه کردن کنند ، گریه نوزاد ادامه پیدا می کند و بدین ترتیب باعث تحکیم رفتار گریه کردن نوزاد می شود .
مرحله دوم : در این مرحله نخستین عادت ها شکل می گیرندو گاهی تقلیدانجام می شود . در این مرحله تقلیدبه سه شکل دیده می شود:
  1. سرایت صوتی :نوزاد بیشتر تحت تاثیر حرکات دیگران و به خصوص محرک های صوتی قرار می گیرد اما دقیقاً همان صداها را تقلید نمی‌کند بلکه در مقابل آن صداها ، کارهای متفاوتی انجام می دهد . سرایت صوتی مقدمه اجتماعی شدن نوزاد است .
  2. تقلید متقابل :در این مرحله حرکات یا صداهایی که نوزاد از خود بروز می‌دهد اگر در حوزه دید او تکرار شوند نوزاد پس از مکثی، دوباره آن‌ها را انجام می‌دهد . به عبارتی اگر نوزاد حرکتی انجام دهد و ما به تقلید از او همان کار را تکرار کنیم نوزاد هم از کار ما تقلیدمی کند ؛ در اصل الگوی اصلی همان حرکاتی است که خود نوزاد انجام داده است .
  3. تقلید گهگاهی :ممکن است نوزاد موقعیت‌های ناشناخته‌ای را تقلیدکند ، منتهی در حد بسیار محدود و آن هم گهگاهی.
مرحله سوم :تقلید نظام دار یا هدف دار :در این مرحله کودک ، به تقلید نظام‌دار یا هدف دارصداهایی که مربوط به خودش هستند می‌پردازد ، اما هنوز تقلیدبه صورت مجموعه حرکات و صداها است و تقلیدبا جزئیات ریز برای کودک ممکن نیست .
مرحله چهارم :تقلید حرکات نامرئی :این مرحله بسیار مهم است . در این مرحله مقدمات تقلید حرکات نامرئی( دور از دید نوزاد ) فراهم می شود و کودک با داشتن یک نشانه قادر به تقلیدکردن حرکاتی است که جلوی چشم کودک نیست و قبلا آن حرکت را دیده و در حافظه اش نگاه داشته است و در زمان دیگری آن را تقلیدمی کند .
مرحله پنجم : تقلید پیشرفته تر حرکات نامرئی :در این مرحله کودک موقعیت‌های نامرئی و الگوهایی که جلوی چشمش نیستند یا قسمت‌های پنهان بدن ( مثل پشت گردن که کودک آن را نمی بیند) را به صورت آسان‌تر و به شکل هدف دارتری تقلید می کند . مثلا اگر انگشت را روی پیشانی بگذاریم کودک سعی می‌کند که این عمل را انجام دهد ، اما در آغاز انگشت را به سوی چشم برده و سپس با یک سری جابجایی‌ها تقلیدرا به طور کامل انجام می‌دهد .
مرحله ششم : در این مرحله کودک توانایی تقلید در غیاب الگو را به دست می آورد ،به عبارتی اگر کسی کاری انجام دهد و کودک آن را ببیند می تواند زمانی که آن شخص حضور ندارد حرکتش را تقلید کند ؛ البته در ابتدا در زمان نزدیک تر ( چیزی که اخیرا دیده ) و سپس با فاصله زمانی بیشتر قادر به تقلیدکردن است .
پس بدین ترتیب با طی این سه دوره فرآیند تقلیددر کودکان تحول می یابد .
منابع :
روانشناسی رشد؛ تالیف لورا برک، ترجمه یحیی سیدمحمدی
روانشناسی ژنتیک؛ تالیف محمود منصور


heyvagroup





منبع : مراحل و دوره های تقلید در کودکان و نوزادان

بازتاب های نوزاد , بازتاب پلک زدن نوزاد , بازتاب مکیدن نوزاد , بازتاب چنگ زدن نوزاد , بازتاب گام برداری نوزاد , بازتاب بابینسکی نوزاد , بازتاب تونیک گردنی نوزاد , بازتاب مورو در نوزاد , بازتاب کف دستی- چانه ای نوزاد , بازتاب شنا کردن نوزاد , افسردگی و علائم آن , انواع افسردگی , روش های فرزند پروری و تاثیرات آن بر کودک , علل خیانت مردان به زنان , رابطه ترتیب تولد و شخصیت فرزندان , علل خیانت زنان به مردان , وسواس چیست ؟ انواع ، علائم و سن شروع آن , س سن شروع و اهمیت تقلید در کودکان و نوزادان , اعتیاد به اینترنت , مراحل و دوره های تقلید در کودکان و نوزادان


نظرات این مطلب
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
heyvagroup heyvagroup کد امنیتی

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
آرشیو
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


آمار سایت
  • کل مطالب : 3327
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 3
  • بازدید امروز : 27
  • بازدید کننده امروز : 23
  • باردید دیروز : 124
  • بازدید کننده دیروز : 119
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 12997
  • بازدید ماه : 7908
  • بازدید سال : 91365
  • بازدید کلی : 1753610
کدهای اختصاصی