دوران
نوجوانییکی از مهمترین دوران زندگی هر فرد است و
بلوغبه عنوان مرحله گذر از دوران کودکی به دوران بزرگسالی تعریف می شود که در طی چند سال بدن کودک دبستانی به بدن فرد بزرگسال تغییر می کند . دوره
بلوغ، دوره شکل گرفتن شخصیت و تکامل جسمی و روحی است . انسان های موفق و سالم جامعه ، انسان هایی هستند که این مرحله از زندگی خود را با سلامت ، اعتماد به نفس ، و آرامش سپری کرده اند توجه به اهمیت بلوغ و نقش آموزش برای تمامی اعضا خانواده ، نسل های آینده و جامعه ضروری است .
پسران امروز ، آینده سازان و پدران آینده کشور خواهند بود . گذراندن دوره نوجوانی و
بلوغ جنسی و جسمیبـا سلامت ، نشـاط و شـادابی تضمیـن کننـده سـلامت آینـده انسـان است و در نهایـت سلامت جامعه را بـه بار می آورد .
در این مقاله به
تغییرات هورمونی هنگام بلوغ پسران،
ترتیب رشد جنسی هنگام بلوغ در پسرانو
رشد جسمی پسران در نوجوانیمی پردازیم .
تغییرات هورمونی هنگام بلوغ پسران
رشد جنسی در افراد را هورمون های جنسی کنترل می کنند . اگرچه استروژن هارا هورمون های زنانه و آندروژن هارا هورمون های مردانه می گویند اما هر دوی آن ها در هر جنس ، اما به مقدار متفاوت ، وجود دارد . غده هیپوفیز واقع در قاعده مغز شروع به ترشح هورمون هایی می کند که بیضه را برای تولید هورمون جنسی مردانه یعنی تستوسترونتحریک می کند . بیضه های پسر مقدار زیادی آندروژن تستوسترون (هورمون مردانه ) ترشح می کند که به رشد عضلانی ، موی بدن و صورت و خصوصیات جنسی مردانه دیگر منجر می شود . آندروژن ها مخصوصاً تستوستروندر پسرها به افزایش اندازه بدن کمک می کند ، بیضه ها مقدار کمی استروژن (هورمون زنانه ) نیز ترشح می کنند به همین دلیل 50 درصد پسرها موقتاً در هنگام بلوغ جنسیبزرگ شدن پستان را تجربه می کنند . رشد اندازه بدن در اغلب پسرها در 17.5 سالگی کامل می شود یعنی زمانی که اپی فیز در انتهای استخوان های بلند به طور کامل بسته می شود . در هنگام بلوغ تقریباً 25 سانتی متر به قد و 20 تا 35 کیلوگرم به وزن نوجوانان افزوده می شود . به عبارت دیگر این افراد 50 درصد وزن بزرگسالی را کسب می کنند .

ترتیب رشد جنسی هنگام بلوغ در پسران
رشد جسمی پسران نوجوانهنگام بلوغ
در طول نوجوانی در ابتدا رشد دست ها و پاها و بعد رشد تنه بدن شتاب می گیردبه همین دلیل نوجوانان در ابتدا به صورت بدقواره و بی تناسب به نظر می رسند و لنگ دراز با دست و پای خیلی بزرگ هستند .
تفاوت های زیادی در تناسب بدن پسران نوجوان مشخص می شود که علت آن تأثیر هورمون های جنسی بر استخوان بندی است . شانه پسرها نسبت به لمبرها عریض می شود پاهای آن ها در مقایسه با باقی بدن بلندتر هستند . چربی دست و پای پسرهای نوجوان کاهش می یابد ، در عوض عضلات استخوان بندی قلب و گنجایش ریه آن ها بیشتر می شود ، به همین علت پسران عضلانی تر از دختران هستند . همچنین پسرها در نیرو ، سرعت و استقامت جهش قابل ملاحظه ای را نشان می دهند که تا سال های نوجوانی ادامه می یابد . به طور کلی
رشد مربوط به بلوغ 4 سال طول می کشد اما برخی نوجوانان در طی 2 سال به بلوغ کامل می رسند و برخی دیگر ممکن است بلوغ جسمی آن ها بین 5 تا 6 سال طول بکشد .
منابع :
روانشناسی رشد نوشته لورا برگ ، مترجم یحیی سید محمدی

بازتاب های نوزاد , بازتاب پلک زدن نوزاد , بازتاب مکیدن نوزاد , بازتاب چنگ زدن نوزاد , بازتاب گام برداری نوزاد , بازتاب بابینسکی نوزاد , بازتاب تونیک گردنی نوزاد , بازتاب مورو در نوزاد , بازتاب کف دستی- چانه ای نوزاد , بازتاب شنا کردن نوزاد , افسردگی و علائم آن , انواع افسردگی , روش های فرزند پروری و تاثیرات آن بر کودک , علل خیانت مردان به زنان , رابطه ترتیب تولد و شخصیت فرزندان , علل خیانت زنان به مردان , وسواس چیست ؟ انواع ، علائم و سن شروع آن , س سن شروع و اهمیت تقلید در کودکان و نوزادان , اعتیاد به اینترنت , مراحل و دوره های تقلید در کودکان و نوزادان , درمان شکست عشقی , پیشگیری از اعتیاد به اینترنت , علائم اعتیاد به اینترنت , درمان اعتیاد به اینترنت , کودک آزاری , انواع اعتیاد به اینترنت , بلوغ جنسی و جسمی در پسران , علل کودک آزاری