heyvagroup

حضانت که در عرف به معنای نگهداری ، سرپرستی و پرورش دادن یک کودک شناخته می شود ، بعد از جدایی یا فوت والدین به یکی از موضوعات مهم و اساسی در میان والدین تبدیل می...

بازدید :663
سه شنبه 12 تير 1397زمان :14:47
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

حضانتکه در عرف به معنای نگهداری ، سرپرستی و پرورش دادن یک کودک شناخته می شود ، بعد از جدایی یا فوت والدین به یکی از موضوعات مهم و اساسی در میان والدین تبدیل می شود . به همین دلیل قانونگذار در موادی از قانون به بحث های مربوط به حضانت فرزندان بعد از طلاق و حضانت در صورت فوت یکی از والدین پرداخته است . اما در برخی از موارد دیده شده است که اشخاص عهده دار حضانت از صلاحیت لازم برای این امر برخوردار نیستند و حضانت فرزندان توسط این اشخاص همراه با صدمات جسمی و روحیفراوانی برای کودک است . به همین دلیل قانونگذار به بحث سلب حضانتاز دارنده آننیز پرداخته و مصادیقی از سلب حضانتبدلیل عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی والدینرا پیش بینی نموده است . از همین رو در این مقاله به دنبال این هستیم تا ابتدا سلب حضانتاز دارنده آنرا توضیح داده و در ادامه مصادیق عدم مواظبت و انحطاط اخلاقی والدینرا مطرح کنیم .


قانونگذار مواردی را پیش بینی نموده که به موجب آنها می توان حضانت را از دارنده آن سلب نمود


سلب حضانتاز دارنده آن

در ماده 1173 قانون مدنی که در سال 1376 اصلاح شده است ، در خصوص سلب حضانت از کسی که حضانترا بر عهده دارد چنین پیش بینی شده است : « هرگاه در اثر عدم مواظبتیا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانیو یا تربیت اخلاقی طفلدر معرض خطر باشد ، محکمه می تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضایی ، هر تصمیمی را که برای حضانت طفلمقتضی بداند ، اتخاذ کند»
به موجب این ماده ، دادگاه می تواند تحت شرایط مذکور، حضانت طفلرا از پدر یا مادری که حضانترا بر عهده دارد سلبنماید .
در ادامه این ماده نیز مصادیقی از عدم مواظبتو انحطاط اخلاقیهر یک از والدین مطرح شده است که در ادامه به این موارد می پردازیم .


heyvagroup

مصادیق عدم مواظبت و انحطاط اخلاقی والدین برای سلب حضانت

قانون مدنی ، برخی از مصادیق عدم مواظبت و انحطاط اخلاقیوالدین را نام برده است . بنابراین ، در صورت وجود یک یا چند مورد از مصادیق مذکور ، قاضی می تواند حکم به سلب حضانتاز دارنده آنصادر نماید . مصادیق عدم مواظبت و انحطاط اخلاقی والدینمطابق ماده 1173 شامل موارد زیر است :
- اعتیاد زیان آوربه الکل ، مواد مخدر و قمار

- اشتهار به فساد اخلاق و فحشا

- ابتلاء به بیماری های روانیبا تشخیص پزشک قانونی

- سوء استفاده از طفلیا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء ، تکدی گری و قاچاق

- تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف.

نکته قابل ذکر در خصوص این ماده این است که مصادیق عدم مواظبت و انحطاط اخلاقیمذکور در این ماده حصری نیستند ؛ بلکه قانونگذار از باب نمونه مواردی را بیان کرده است . لذا ممکن است که قاضی موارد دیگریرا نیز مشمول این حکم قرار داده و به موجب آن ، حکم به سلب حضانتاز دارنده آنصادر نماید .

در واقع اینکه چه مواردیاز مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقیمحسوب می شوند با قاضی است . بعلاوه اینکه ، این قاضی است که تعیین می کند رفتار یا وضعیتی را می توان از جمله دلایل عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقیمحسوب نمود یا خیر .


heyvagroup



منبع : سلب حضانت چیست و در چه مواردی اتفاق می افتد
انواع وصیت نامه , تا چه میزان از اموال را می توان وصیت کرد ؟ , چک برگشتی چیست و نحوه وصول آن چگونه است ؟ , ثبت ازدواج دائم و مجازات عدم ثبت آن , نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی و مهلت آن , گواهی عدم پرداخت و مهلت دریافت آن , دعوای حقوقی و کیفری و تفاوت آنها , ادله اثبات دعوی در امور حقوقی و کیفری , شهادت دروغ و مجازات آن , شرایط شاهد و جرح و تعدیل شهود , انواع مهریه اعم از مهرالمثل ، مهرالمتعه و مهرالمسمی , نفقه زن چیست و ویژگی آن , گواهی عدم امکان سازش چیست , طلاق از طرف مرد و مراحل آن , تعریف مال و انواع آن , تنصیف اموال و دارایی مرد پس از طلاق و شرایط اعمال آن , حقوق مالی چیست و انواع آن , جرم و عناصر تشکیل دهنده آن , جرم و عناصر تشکیل دهنده آن , عدم حضور در دفترخانه برای ثبت طلاق , دیه چیست و در چه مواردی باید پرداخت شود , شباهت و تفاوت های ازدواج دائم و موقت , تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق , آثار حقوقی تفاوت مال منقول و مال غیر منقول , حضانت فرزندان بعد از طلاق , ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه توسط مرد , جرم قابل گذشت ، شرایط و نحوه اعمال آن , طلاق از طرف زن و موارد آن , آیا تهدید کردن جرم است ؟ , جرم زورگیری یا اخاذی چیست و عناصر آن , جرم زورگیری یا اخاذی چیست و عناصر آن , سلب حضانتچیست و در چه مواردی اتفاق می افتد , جرم تهدید چیست و عناصر آن
نظرات این مطلب
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
heyvagroup heyvagroup کد امنیتی

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
آرشیو
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


آمار سایت
  • کل مطالب : 3327
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 3
  • بازدید امروز : 606
  • بازدید کننده امروز : 456
  • باردید دیروز : 153
  • بازدید کننده دیروز : 120
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 897
  • بازدید ماه : 42523
  • بازدید سال : 125980
  • بازدید کلی : 1788225
کدهای اختصاصی